Zoeken
Kies uw taal

Rijbewijskeuring

Bij het vernieuwen van het rijbewijs in verband met het bereiken van uw 75ste of 80ste of 85ste of 90ste levensjaar vindt een medische keuring plaats. Het doel van de rijbewijskeuring is vast te stellen of u gezond genoeg bent om veilig en zelfstandig in een auto te rijden. De rijbewijskeuring duurt ongeveer 15 minuten en uitsluitend als daarvoor ruimte is naast de reguliere zorg.

Het is belangrijk dat u zich goed op de keuring voorbereid. Als u deze pagina tot onderaan leest komt u langs alle benodigde stappen. De ‘Gezondheidsverklaring’ kunt u via de website van het CBR invullen. Het CBR stuurt u alle benodigde formulieren toe. Daarna kunt u een afspraak maken voor de medische keuring.

We vragen u het volgende mee te nemen naar de keuring:

  • Uw huidige rijbewijs
  • Uw brief en formulieren van het CBR met daarin de zgn. ZD-code (deze heeft u ontvangen van het CBR na het invullen van uw eigen verklaring)
  • Een plastic potje met verse urine. (let op, de urine mag niet ouder zijn dan 2 uur)
  • Eventuele bril/contactlenzen (tip: laat uw ogen voor de keuring door een opticien controleren om een eventuele herkeuring te voorkomen)
  • Contant geld

Kosten rijbewijskeuring
Wij rekenen 50 euro voor de keuring. Dit graag contant betalen, u kunt bij ons niet pinnen!

Na de keuring
De huisarts doet geen uitspraak over uw medische geschiktheid. Zij noteert al haar bevindingen in het keuringsverslag en biedt dit aan bij het CBR. Het CBR beoordeelt deze informatie en informeert u over de uitkomst(en). Als het nodig is, verwijst het CBR u naar een medisch specialist.

Twijfelt u of u wel naar de huisarts moet?
Hieronder vindt u allerlei informatie die u verder helpt.